Tilbake

Knekk-kake

Fra farmors oppskriftsbok fra 1954. 12-16 stykker.
Ingredienser  
2 egg
1 1/2-2 dl sukker
75-100 g smør
2 - 2 1/2 dl mel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 dl fløte

Knekkglasur:
50 g mandler (1 dl)
50 g smør
50 g sukker (2 ss)
1/2-1 ss fløte eller melk
1 dessertskje mel

Slik gjør du
Skåld mandlene til glasuren og snitt de fint. Visp eggedosis. Rør det smeltede, avkjølte smøret i. Bland i mel med bakepulver og fløte vekselsvis. Stek i smurt og strødd form, rund eller avlang, ved 175-200 grader, til kaka har fått en lett lysegul farge og er stivnet.
Bland alt til glasuren og la det så vidt få et oppkok. Trekk kaka ut og smør et jevnt lag med glasur over. Stek til den får en fin gullglinsende farge. La kaka stå en stund så glasuren stivner. Hvelv den ut på et lokk og så direkte på fatet.
Kilde: ho Wenche