Tilbake

Sjokoladekrem 1 og 2

Krem 2 er særlig egnet mellom lagene i kaka...
Ingredienser  
Sjokoladekrem 1
1 dl vann
1 dl sukker
3 eggeplommer
150 g smør
50 g kokesjokolade
1 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem 2
3 egg
1 dl sukker
2 ts vailjesukker
1 ss maisenna
4 dl melk
150 g smør
1 plate kokesjokolade
Slik gjør du
Sjokoladekrem 1:
Kok vann og sukker til en seig og tyktflytende sukkerlake (7-8 minutter). Rør eggeplommene sammen. Hell den varme sukkerlaken i under pisking. Pisk videre til blandingen er noe avkjølt, pisk så inn smøret, litt om gangen. Tilsett smeltet sjokolade og vaniljesukker.

Sjokoladekrem 2:
Rør sammen egg, sukker, vaniljesukker og maisenna i en tykkbunnet kjele. Spe med melk over middels varme. Rør hele tida til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn smeltet sjokolade. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne en stund i fryseren.
Kilde: ho Wenche