Tilbake

Epleskum med makroner og krem

Ingredienser  
1 kg epler
ca. 1 dl vann
ca. 125 g sukker
1 delt vaniljestang
1 eggehvite
18 store makroner
1/2-1 dl likør, portvin
eller søt sherry etter smak

Krem:
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ts sukker
1-2 ss likør eller portvin eller søt sherry
50 g kokesjokolade
Slik gjør du
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i små biter og kok dem i vannet over svak varme til en tykk mos. Visp mosen jevn, ha i sukker og den delte vaniljestanga. La mosen småkoke noen minutter til. Avkjøles. Ha i eggehviter og visp mosen kraftig i noen minutter eller til den er lett og luftig. Dynk makronene med likør eller hetvin og legg de i en dessertskål sammen med epleskummet. Visp fløten til en lett krem, visp inn eggeplommer og sukker og smak til kremen med likør eller hetvin. hell kremen over epleskummet og dryss desserten med grovt revet eller høvlet sjokolade.
Kilde: ho Wenche