Tilbake

Berlinerboller

Ca. 25 stykker. Stekes i smult.
Ingredienser  
50 g gjær
75 g margarin
1 dl melk
2 egg
2 ss sukker
ca. 5 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
tykt bringebærsyltetøy
Slik gjør du
Smuldre gjæren. Varm margarin og melk til lunkent og hell over gjæren. Ha i egg og sukker. Pisk med en gaffel til alt er blandet. Ha i kardemomme og mel. Arbeid deigen lett sammen. La den stå i 15 minutter. Kjevle deigen ut til 1/2 cm tykk leiv. Merk forsiktig av rundinger med et glass på halve leiven. Legg 1 ts syltetøy på hver runding, brett den andre halvparten av leiven over. Stikk med glass gjennom begge lag. Legg bollene på melstrødd plate til heving. Dekk dem til, la heve ca. 15 minutter. Stek bollene i smult. De må steke en stund for å bli gjennomstekte. Server de lunkne og rullet i melis eller sukker.
Kilde: ho Wenche