Tilbake

Muffinsboller

Ingredienser  
50 g gjær
100 g smør
3 dl melk
1 egg
1 dl sukker
1/2 ts salt
9 dl hvetemel

Fyll:
50 g smør
1/2 dl sukker
1/2 dl hakkede mandler
Slik gjør du
Smuldre gjæren i en bolle og hell i den kalde melka. Smelt smøret, hell det i bollen og rør til gjæren er oppløst. Visp sammen egget og tilsett halvparten. Ha i sukker, salt og hvetemel. Arbeid deigen kraftig.
Bruk to spiseskjeer og fyll klatter av deigen i om lag 30 muffinsformer som du har satt på stekeplata.
Rør sammen smør, sukker og mandler til fyllet. Trykk litt fyll ned midt i hver form - bruk to teskjeer.
La muffinsbollene heve på et varmt og trekkfritt sted i 30-40 minutter.
Pensle med resten av egget og stek 7-10 minutter ved 250 grader.
Kilde: ho Wenche