Tilbake

Lekkerbiter med sjokoladekrem

God til kaffe eller som dessert.. 24 stykker.
Ingredienser  
100 g smør eller margarin
2 1/2 dl sukker
1 egg
100 g kokesjokolade
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
100 g nøtter
1 dl sur melk
1 dl søt melk

Sjokoladekrem:
1 dl vann
1 dl sukker
3 eggeplommer
150 g smør
50 g kokesjokolade
1 ts vaniljesukker

Pynt:
valnøttkjerner
Slik gjør du
Rør smør og sukker godt, ha i egget. Smelt sjokoladen i en plastpose i kokende vann, bland den i røra. Bland sammen det tørre og hakkede nøtter. Ha i røra vekselsvis med væsken.
Bre røra ut i smurt og strødd langpanne. Stek ved 225 grader i ca. 20 minutter eller til kaka er gjennomstekt...
Sjokoladekremen:
Kok vann og sukker til en seig og tyktflytende sukkerlake (7-8 minutter). Rør eggeplommene sammen. Hell den varme sukkerlaken i under pisking. Pisk videre til blandingen er noe avkjølt, pisk så inn smøret, litt om gangen. Tilsett smeltet sjokolade og vaniljesukker.
Del kaka i to bunner. Legg de sammen med sjokoladekrem mellom lagene og oppå.
Skjær kaka i små firkanter og pynt de med valnøttkjerner.
Kilde: ho Wenche