Tilbake

Kardemommebrød fra Sverige

Gir rundt 40 kaker.
Ingredienser  
4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 egg
1 eggeplomme
125 g mandler
Slik gjør du
Sett ovnen på 215 grader.
Bland alt, arbeid deigen sammen med fingrene. Del den i fire deler, rull de til 3 cm tykke pølser. Pensle pølsene med en blanding av egg og melk. Legg de på kledd stekeplate. Senk varmen til 190 grader, stek stengene i 15 minutter. Ta platen ut av ovnen og skjær de varme stengene i 2 cm tykke skiver på skrå. Skyv de litt fra hverandre og sett platen tilbake i ovnen. Skru av ovnsvarmen og la kakene tørke med ovnsdøren på gløtt.
Spesielle egenskaper
Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche