Tilbake

Ganacheterte m/saus

Ingredienser Bilde
2 1/2 dl knuste, søte kjeks
100 g pekannøtter, knuste
1 ss brunt sukker
1 ss kokosmasse
1/4 ts kanel
90 g smeltet smør

Fyll:
3/4 dl fløte
250 g mørk, hakket sjokolade
1 ts kaffepulver

Saus:
60 g smør
1 1/4 brunt sukker
3/4 dl fløte
Ganacheterte m/saus
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 160 grader. Pensle en 23 cm med smeltet smør eller olje.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett smeltet smør. Rør med tresleiv til ingrediensene er godt blandet. Fordel blandingen jevnt i bunnen og på sidene av den smurte formen. Stekes i ca. 20 min. La deigbunnen hvile i formen i 5 min før den legges på en stekeris til avkjøling.

Fyll:
Ha fløten i en kjele og kok den opp. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Tilsett fløte og kaffepulver. Rør i blandingen med en tresleiv til ingrediensene er godt blandet. Hell fyllet over den stekte deigbunnen og sett kaken i kjøleskapet.

Saus:
Bland smør og sukker i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til smøret har smeltet og sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Tilsett fløten og rør med tresleiv til alt er godt blandet. Avkjøl sausen

Serveres i tynne kileformede stykker m ed saus og evt. pisket krem
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Rita (oppskrift og foto)