| Marmorerte sjokoladeruter | 
				
					|  | 
				
					| En ganske spesiell sjokoladekake... | 
				
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| Røre 1: 1 egg
 3/4 dl eplejuice
 3 ss melk
 3 ss olje
 1 ts vaniljesukker
 2 1/2 dl hvetemel
 1 1/2 dl sukker
 1 dl kakao
 172 ts bakepulver
 1 dl (50 g) hakket kokesjokolade
 3 ss hakkede valnøttkjerner
 
 Røre 2:
 120 g lett kremost
 1 egg
 2 ss sukker
 
 |  | 
				
					| Slik gjør du | 
				
					| Visp lett sammen egg, juice, melk og olje. Bland det tørre i en stor bolle. Ha i juiceblandingen og bland alt. Sett til side 1 dl av røra og hell resten i en liten form (20 cm) med bakepapir. Mos osten med egg og sukker til en jevn masse. Hell den over røra i formen. Fordel resten av sjokoladerøra i små klatter oppe. Dra en kniv gjennom kaka slik at den marmoreres. Stek kaka midt i ovnen i 40-45 minutter ved 175 grader. Avkjøl kaka i formen over rist. Hvelv og skjær i mindre ruter ved servering.
 
 | 
				
				
					| Kilde: ho Wenche |