Tilbake

Othellokake

Denne kaka består av sukkerbrødbunner og makronbunn lagt sammen med en fin krem. Litt tidkrevende, men nydelig !
Ingredienser Bilde
Sukkerbrød:
3 egg
1 1/4 dl sukker
1 1/4 dl hvetemel
3/4 dl potetmel
1 1/4 ts bakepulver

Makronbunn:
200 g malte mandler
175 g melis
2 eggehviter

Fyll:
3 plater gelatin
1/2 liter matfløte
2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
3 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss maisennamel
portvin eller sherry
2,5 dl kremfløte


Pynt:
100 g kokesjokolade
2-300 g marsipan
pisket fløte
Othellokake
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt på det tørre. Vend det forsiktig inn. Ha røra i en godt smurt springform, 22 cm. Stek nederst ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl og del i to bunner.

Bland malte mandler og melis, vend inn stivpiskede eggehviter. Hell røra i godt smurt rund form, 22 cm. Stek nederst ved 200 grader i ca. 20 minutter, til gyllen farge. Avkjøl.

Bløt gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløte og oppsplittet vaniljestang. Pisk eggeplommer, sukker og maisena sammen. Pisk litt av den kokende fløten i eggene og hell tilbake i gryta. Gi kremen et oppkok. Ta gryta av varmen, klem vannet av gelatinen og smelt den direkte i den varme kremen. La kremen bli kald. Pisk kremfløten stiv og bland i den kalde kremen. Legg de tre bunnene lagvis (makronbunnen i midten) med krem mellom. Makronbunnen dynkes med sherry/portvin først.Smelt sjokoladen i vannbad og fordel over den øverste bunnen. Kjevle marsipanen tynt ut og skjær et band som er 1- 1 1/2 cm høyere enn kaka. Form det rundt kaka og bøy det litt innover. Pynt med krem rundt.
Kilde: ho Wenche