Tilbake

Kanelstenger og fylte boller

Nok til to stenger og 16-20 boller.
Ingredienser Bilde
150 g smør/margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 dl sukker
1/2 ts salt
2 ts malt kardemomme
ca. 15 dl hvetemel

Kanelfyll:
3-4 ss smør
4-5 ss sukker
2 ts kanel

Kokosfyll:
1 dl kokende melk
2 dl kokosmasse
3 ss smør
1 dl melis
1 liten eggeplomme

Pensling og pynt:
sammenvispet egg
perlesukker og mandelflak
kokosmasse
Kanelstenger og fylte boller
Slik gjør du
Kokosfyllet: Hell kokende melk over kokosmassen. Avkjøl. Rør smøret godt sammen med melis før eggeplomme og avkjølt kokos tilsettes.
Lag vanlig bolledeig som får heve til dobbel størrelse. Del deigen i to. Av den ene delen trilles boller. Lag en fordypning i hver. Fyll med ca.1 ts kokosfyll. Klem deigen godt rundt fyllet og legg bollene med skjøten ned på plate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse.

Den andre deigdelen deles i to og kjevles til avlange leiver. Ingred. til kanelfyllet røres sammen, fordeles på leivene og smøes utover. Trill leivene sammen fra langsiden. Legg de med skjøten ned på ovnsbrettet. Klipp leivene i skiver langsetter, men ikke helt gjennom. Brett skivene til side, annenhver gang mot høyre og venstre. Hev til dobbel størrelse.

Pensle bollene med egg, dryss med kokos, stek midt i ovnen ca. 10-12 minutter ved 230 grader. Stengene pensles, drysses med perlesukker og mandelflak. Stek nederst ca. 20 minutter ved 230 grader. Avkjøl begge deler på rist, gjerne under klede.
Kilde: ho Wenche