Tilbake

Sjokolade- og bringebærkake

God med bringebærsaus: Kok opp 100 g bringebær og 1/2 dl sukker. Sil sausen.
Ingredienser Bilde
200 g mørk sjokolade i biter
200 g smør
3 store egg
1 ts vaniljesukker
4 dl sukker
4 dl hvetemel
1 1/2 dl finhakkede mandler
100 g bringebær, frosne eller friske
Sjokolade- og bringebærkake
Slik gjør du
Smelt sjokolade og smør i vannbad. La blandingen avkjøles. Visp egg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig eggedosis. Rør forsiktig i mel, malte mandler, blanding av smeltet sjokolade og smør og ha i bæra. Hell røra i smurt, rund form (20 cm). Stek kaka nederst ved 180 grader i ca. 35 minutter. Den skal være lite stekt i midten, da er den aller best. Avkøl på rist.
Kilde: ho Wenche