Tilbake

Budapestkake II

Marengsrullade med aprikoskremfyll. Tips: Hakket daim- eller kokesjokolade kan ogse brukes til å drysse over rulladen før steking. Tips: Rull kaken sammen over et lett fuktet klede for å unnge at det glir på underlaget.
Ingredienser  
2 dl eggehvite (ca. 6 stk)
270 g sukker (3 dl)
100g hasselnøttkjerner
60 g hvetemel (1 dl)
3 ss kakao
50 - 100 g mandelspon
eller ca. 75 g dajmkuler

Fyll:
3 dl fløte
1 boks aprikoser
50 g kokesjokolade
Slik gjør du
Visp eggehvitene stive - litt sukker til å begynne med - resten i mot slutten. Hakk nøttekjernene fint og bland dem i eggehvitemassen sammen med hvetemel og kakao. Kle en langpanne (30 x40) med bakepapir og smør godt. Hell massen i langpannen og dryss med mandler på toppen. Stekes i 15-20 minutter 175 grader. Midterste rille.

Pisk kremfløten stiv. Vend inn grovhakkede aprikoser (ferskener) og sjokoladebiter. Hvelv rulladen over på et stykke bakepapir. Ta av papiret som ble brukt under steking. Fordel aprikoskremen over kakebunnen. Bruk så bakepapiret til å rulle hele kaken sammen, men ikke for stramt. Fordi rulladen er laget av marengs, er det naturlig at den vil sprekke noe i overflaten. Pakk kaken inn i bakepapiret og oppbevar kjølig til servering. Kaken bør serveres samme dag, ellers kan marengsen bli myk og seig.
Kilde: ho Wenche