Tilbake

Havregrynskake med pærer

Kan fryses. Saftig med pærer og sjokolade på toppen.
Ingredienser  
150 g havregryn
100 g sukker
175 g margarin/smør
4 egg
225 hvetemel
1 ts bakepulver
8 halve, kokte eller hermetiske pærer

Glasur:
150 g melis
2 ts kakao
1-2 ss kokende vann
Slik gjør du
Bland havregryn og sukker og rist det i en panne på middels varme. Rør i det til det er gyllent. Smelt smør og rør det i grynene. Ha i eggene, ett og ett, rør godt mellom hvert. Bland mel og bakepulver og ha i. Bruk bakepapirkledt langpanne (ca. 30x40 cm). Skjær pærene i beter og fordel de i deigen. Stek kaka nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Rør glasuren glatt og hell den over den avkjølte kaka.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne, Velegnet til frysing
Kilde: ho Wenche