Tilbake

Kake med is, varm sjokoladesaus og tyttebær

Kaken er holdbar og kan lages på forhånd, men må serveres rett etter pynting.
Ingredienser  
Kake:
200 g smør eller margarin
4 dl sukker
3 egg
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk

Sjokoladesaus:
50 g smør eller margarin
100 g mørk sjokolade
3 ss melk
1 dl melis

Fyll:
1 liter vaniljeis
ca. 1 dl frosne tyttebær
Slik gjør du
Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og rør godt. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig i røren vekselsvis med melken. Ha røra i godt smurt 2 liters form (gjerne pipeform). Stek kaken ved 175 grader i ca. 70 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kaken avkjøles før den hvelves.

Sjokoladesausen lages ved å blande alle ingredienser i en kjele. La alt smelte sammen på middels varme. Fyll hullet i midten på kaken med vaniljeis. Hell over varm sjokoladesaus og strø på frosne tyttebær.
Kilde: ho Wenche