Tilbake

Marengs- og mørdeigssnurrer

ca. 30 stykker. Marengsen kan blandes med litt malte mandler.
Ingredienser  
200 g smør
1 dl sukker
ca. 5 dl hvetemel
2 eggeplommer

Marengs:
2 eggehviter
4 ss sukker
evt. 1/2 ts eddik
Slik gjør du
Rør sammen smør, sukker, mel og eggeplommer til en smidig deig. La den hvile på et kjølig sted en stund.
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og pisk til en stiv, blank marengs. Tilsett gjerne eddik, det gjør marengsen ekstra fin. Del deigen og kjevle ut til to like rektangler. Fordel marengsen over det hele på leivene. Rull dem forsiktig sammen til rullekaker. Skjær tynne skiver med en skarp kniv.
Legg på bakepapirkledd stekeplate. Stek vedb 175 grader i ca. 15 minutter.
Kilde: ho Wenche