Tilbake

Marengskake

Kake med kunstig søtstoff
Ingredienser  
Kakebunn:
4 eggeplommer
2 eggehviter
4 vaniljedråper
1 ts flytende søtstoff (brukes av diabetikere)
40 g hvetemel
1 ts bakepulver

Marengs:
2 eggehviter
2 ss konsentrert bringebærsaft (Fun Light u/sukker) - eller annen bærsaft av light-variant
200 g rørte jordbær - eller andre bærtyper

Slik gjør du
Stivpisk eggeplommene og de 2 hvitene først. Ha så i vaniljedråper og sikt inn mel og bakepulver. Stivpisk eggeplommene og de 2 hvitene først. Ha så i vaniljedråper og sikt inn mel og bakepulver. Stek i 20 min. ved 200 grader. Lag marengs: Stivpisk de 2 gjenværende eggehvitene. Skjær inn saften. Når kakebunnen er avkjølt dekkes den med bær. Gjem noen til pynt. Dekken kaken med marengsen og stek den i 10 min til.
kepulver. Stek i 20 min. ved 200 grader. Lag marengs: Stivpisk de 2 gjenværende eggehvitene. Skjær inn saften. Når kakebunnen er avkjølt dekkes den med bær. Gjem noen til pynt. Dekken kaken med marengsen og stek den i 10 min til.
Spesielle egenskaper
Sukkerfri
Kilde: Rita