Tilbake

Tropisk ostekake

Litt annerledes ostekake. Engelsk oppskrift.
Ingredienser Bilde
Bunn:
75 g smør
50 g kokosmasse
175 g Bixit med sjokoladetrekk

2 middelstore mango
1,5 dl appelsinjuice
5 plater gelatin
350 g fløteost naturell
100 g melis
2 egg
2 ss sitronsaft
3 dl fløte
litt eksotiske frukter til pynt
Tropisk ostekake
Slik gjør du
Smelt smøret. Knus kjeksene og bland i smør og kokosmasse.
Legg matpapir i bunnen av en 22 cm springform (24 cm går også, men da blir bunnen veldig tynn). Smør litt olje på matpapiret. Sett på ringen rundt. Fordel kjeksmassen utover, trykk den sammen og sett bunnen i kjøleskap en halv time.

Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet løs fra steinen. Del det i småbiter. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Skill eggene. Bland ost og melis og tilsett eggeplommene og sitronsaften. Visp dette godt sammmen. Pisk kremfløten. Pisk eggehvitene stive. Varm opp litt av appelsinjuicen og løs opp gelatinplatene i denne. Tilsett resten av appelsinjuicen. Bland dette i ostemassen og visp det godt sammen. Til slutt tilsetter du forsiktig mangoen, kremen og de stivpiskede eggehvitene. La kaken stivne i kjøleskap i minst 3-4 timer, helst natten over.

Når den skal serveres, tas ringen forsiktig av springformen (skjær forsiktig med kniv rundt først) og kaken settes over på et fat. Papiret klarer du å fjerne dersom du oljet det før du la kjeksbunnen på. Du kan også lage kaken direkte på et kakefat, men da vil vi også anbefale å olje fatet litt, slik at ikke det blir vanskelig å få kakebitene løs.

Pynt med sydfrukter etter smak og behag. På bildet er det brukt fikenkaktus-frukt.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Oddny