Tilbake

Blåbærkake III

Deilig gjærbakst. Du kan bruke frosne bær fra fryseren.
Ingredienser  
ca. 500 g hvetemel
100 g sukker
revet skall av 1 sitron
1/2 ts bakepulver
100 g smør
50 g gjær
3 1/2 dl melk
250 g blåbær
Slik gjør du
Bland mel, sukker, sitronskall og bakepulver. Smuldre smøret i. Rør gjæren ut i lunken melk og bland alt til en jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Elt deigen lett på bakebordet, trykk den ut i en stor form, som er godt smurt. Trykk blåbærene godt ned i deigen. Sett til etterheving ca. 30 minutter under plast. Stek ved 200 grader nederst i ovnen ca. 20-30 minutter. Legg noen friske bær på kaka når den er ferdig stekt. Server nylagd med sukker og kaneldryss.
Kilde: ho Wenche