Tilbake

Fiken- og sjokoladekake

10-12 skiver. Enkel å lage - skal ikke stekes, og holdbar i kjøleskap i 2-3 uker. Server med konjakkkrem og frukt.
Ingredienser  
2 1/2 dl mandler
100 g mørk sjokolade
400 g tørkede, myke fiken
Tilbehør:
2 dl kremfløte
1 ss melis
2 ss konjakk
appelsinbåter
jordbær eller andre bær
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Rist mandlene med skallet på, på en plate ca. 15 minutter. Hakk dem fint i matmølle, tilsett sjokoladen slik at den smelter av varmen fra mandlene. Fjern stilken på fikene. Tilsett fiken og kjør matmølla en kort stund. Dekk en avlang literform med plastfolie. Trykk fikenblandingen i formen. Sett kaka i kjøleskap. Hvelv kaka ut og skjær i 1/2 cm tykke skiver, server med tilbehøret. Pisk fløten med melis og rør inn konjakk. Skjær frukt i biter.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche