Tilbake

Mandel-eplekake

Ingredienser  
3 dl hvetemel
100 g smør/margarin
2 ss sukker
4 ss kaldt vann

Fyll:
100 g marsipanmasse
3-4 faste, syrlige epler
1 dl sukker
100 g smør/margarin
2-3 eggehviter
Slik gjør du
Elt sammen mel, smør eller margarin, sukker og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og sett den kaldt en stund. Kle en smurt ildfast form med mesteparten av deigen. Ta av en liten deigbit som skal brukes til kant rundt kaken.
Riv mandelmassen over deigbunnen. Rør smør eller margarin til fyllet hvitt med sukker. Skrell eplene, riv dem og bland dem i. Visp eggehvitene stive og brett dem inn i eplerøren. Fordel røren jevnt over mandelmassen.
Trill resten av diegen ut til en lang deigpølse og legg den rundt kanten av kaken. Klem den litt flat. Pensle med sammenpisket eggeplomme.
Stek kaken på nederste rille, flytt den eventult opp på midterste rille etter halve steketiden slik at den får farge på overflaten.
Server kaken lunken eller avkjølt.
Kilde: Ingrids kjøkken