Tilbake

Yoghurtbrød

2 runde brød. Passer til supper og gryter, men er også godt med pålegg. Du kan sløyfe karve og strø på f.eks. havregryn eller sesamfrø.
Ingredienser Bilde
3 dl yoghurt naturell
2 dl vann
2 ss olje
2 ts salt
25 g gjær
100 g siktet rugmel
ca. 700 g hvetemel
egg til pensling
karve til dryss
Yoghurtbrød
Slik gjør du
Varm yoghurt, vann, olje til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett salt og rugmel. Ha i hvetemel under røring til en smidig deig. Hev tildekket 1/2-1 time. Del deigen i to, form til runde brød. Legg på bakepapirkledt plate. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på karve. Stek ved 200 grader nederst i ovnen ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: ho Wenche