Tilbake

Sjokoladegulrotkake

Ingredienser Bilde
100 g smør
1 1/2 plate kokesjokolade
3 mellomstore gulrøtter
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
Glasur:
1 dl fløte
1 plate kokesjokolade
Sjokoladegulrotkake
Slik gjør du
Smelt smøret, rør i sjokoladen til den smelter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i det tørre. Bland i finrevne gulrøtter og sjokoladesmøret. Bland forsiktig, men godt. Bruk smurt og strødd springform 24 cm.
Stek ved 170 grader, nederst i ovnen i ca. 1 time.
Glasuren lages slik: Kok opp fløten, ta av ovnen, brekk sjokoladen i, la smelte. Rør jevn, hell over kaken. Høvle litt gulrot over som pynt.
Kilde: ho Wenche