Tilbake

Sukkerkringler

38-40 stykker. Du kan prøve med 50 g gjær av søt deig-typen (den røde). Du kan bruke 4 dl melk i stedet for fløte/melkeblanding.
Ingredienser  
100 g gjær
200 g smør/margarin
2 dl kremfløte og 2 dl melk
1 egg
1 1/2 dl sukker
1 kryddermål salt
1 kryddermål hornsalt
ca. 1 1/4 l hvetemel
Slik gjør du
Smelt smøret, avkjøl litt før du har i fløte/melk. La det bli lunkent. Ha i gjær, rør til alt er oppløst. Bland det tørre og hell væsken over. Visp sammen eggene og tilsett. Elt til blank og smidig deig. Hev til dobbel størrelse. Kna og del i emner.Trill fingertykke "pølser" og form kringler eller kranser. Etterhev på bakepapirkledt stekeplate. Stek midt i ovnen, 225 grader, ca. 10 minutter.
Etter stekinga dyppes kringlene en og en i smeltet smør og så i perlesukker/sukker. Avkjøl på rist.
Kilde: ho Wenche