Tilbake

Schwarzwäldertorte

Tysk spesialitet. Konditorene i Tyskland bruker ofte en tynn mørdeigsbunn til bløtkaker fordi det er lettere å få fine stykker, det blir litt mer hold i kaken. Mørdeigsbunnen kan sløyfes. I oppskriften er det generøst med både fløte og kirsch- det går an å redusere litt på begge deler! Denne kaken er til en 28 cm form, 16 stykker.
Ingredienser Bilde
Mørdeigsbunn:
60 g sukker
125 g smør
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
1 egg
noen dråper sitronsaft

Sjokoladebunn:
6 egg
200 g sukker
110 g hvetemel
60 g potetmel
30 g kakao
60 g smør

Fyll:
50 g bringebær- eller ripssyltetøy
1 liter fløte
100 g sukker
250 g kirsebær (hermetiske)
1 dl kirsch (brennevin av kirsebær)
50 g raspet sjokolade
16 kirsebær til pynt. Coctailbær kan også brukes
Schwarzwäldertorte
Slik gjør du
Mørdeigsbunn:
Smuldre smøret i melet, tilsett det andre og bland. Trykk ut i en 28 cm form og stek ved 175 grader i 20-25 minutter- til den er gyllen. Avkjøl.

Sjokoladebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Sikt i det tørre og bland i smøret til slutt. Stekes i en 28 cm form ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl og del i to med en lang kniv eller en tråd.

Fylling og pynting:

Dette gjøres den dagen den skal serveres.
Sil væsken av kirsebærene. Dersom de ligger i en god lake, kan du ta vare på den og dynke sjokoladebunnene med litt av den. Ikke for mye, for bunnene skal ikke være like fuktige som i en norsk bløtkake.

Legg mørdeigsbunnen på et kakefat. Fordel syltetøyet jevnt utover. Legg på halvparten av kirsebærene etter at du har tatt av de du trenger til pynt. Pisk krem med sukkeret, beregn at halvparten skal brukes inni kaken. Legg krem over kirsebærene. Legg den første halvparten av sjokoladebunnen på. Dynk med halvparten av kirschen. Legg på den andre halvparten av kirsebærene, og nytt lag med krem. Legg sjokoladebunnen over. Dynk denne også med kirsch. Dekk kaken med krem på sidene og på toppen. Hold av litt til pynting. Strø raspet sjokolade på. Sprøyt 16 kremtopper jevnt rundt kanten på kaken og sett ett kirsebær på hver.
Guten Apetit!
Kilde: Oversatt fra tysk og prøvebakt av Kakemonsen.no