Tilbake

Eplekake i langpanne

1 stor langpanne
Ingredienser Bilde
1,5 kg epler
saft av 1 sitron
4 dl kremfløte
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
revet skall av 1 usprøytet sitron
5 egg
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g smør
4 ss melk
150 g mandelflak eller hakkede mandler
Bakepapir til langpannen
Eplekake i langpanne
Slik gjør du
Skrell eplene og del dem i båter. Dynk med sitronsaft slik at de ikke blir brune.
Pisk fløten halvstiv sammen med 200 g av sukkeret, vaniljesukkeret og sitronskallet. Visp i ett og ett egg. Bland hvetemel og bakepulver og sikt det i røren. Bland alt og hell det i langpannen som er kledt med bakepapir.

Fordel eplebåtene over. Stek ved 175 grader i 15 minutter mens du lager toppingen:
Kok opp smør, melk og resten av sukkeret. Bland i mandlene. fordel dette over den halvstekte kaken og stek den videre i 20-25 minutter.

Avkjøl i formen, server evt. med krem eller is.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Tysk oppskrift, oversatt og tilpasset av Kakemonsen.no