Tilbake

Amerikansk delfiakake

Amerikansk versjon av Delfia-kaken - uten fettet
Ingredienser Bilde
225 g usaltet smør
225 g mørk sjokolade (i biter)
55 g kirsebær, rosiner, aprikos eller annen tørket frukt
55 valnøtter, mandler eller pecan-nøtter
12 sjokoladekjeks
Amerikansk delfiakake
Slik gjør du
Trekk en halvliters form med bakepapir. Smelt smør og sjokolade i vannbad til miksen er glatt. Fjern fra vannbadet og avkjøl litt. I en annen bolle mikser du frukt og nøtter. Ha 1/3 av sjokolademiksen i formen. Dekk med et lag sjokolade-kjeks og ha nøtter/frukt over kjeksen. Fordel resten av sjokolademiksen og frukt/nøtte-blandingen lagvis og avslutt med med et lag sjokolade. Avkjøl i minst 12 timer. Hvelv kaken på et serveringsfat og skjær i tynne skiver.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn
Kilde: Cook`s Library: Chocolate - oversatt til norsk av Rita