Tilbake

Goro

Disse er en typisk julebakst. Disse trenger du gorojern til.
Ingredienser  
150 g smør
150 g smult
120 g sukker
1 egg
1 1/2 dl kremfløte
1 ss konjakk
1 ts vaniljesukker
150 g potetmel
ca.300 g hvetemel
Slik gjør du
Rør smør, smult og sukker hvitt. Bruk gjerne smult etter smultkoking. Rør inn egget. Pisk fløten til krem. Ha i konjakk og vaniljesukker. Bland kremen lett i smørblandingen. Tilsett siktet potetmel og hvetemel. Rør deigen lett sammen. Dekk med plast og sett deigen kjølig noen timer. Kjevle ut små emner om gangen. Skjær kakene etter papirmønster. Stek dem pent, lyst gylne i gorojern. Legg dem på en fjøl, og skjær dem opp mens de er varme. Avkjøles på rist.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Laila