Tilbake

Fluffas daimiskake

Ingredienser  
Bunn:
225 gram mandler
225 gram melis
6 eggehviter

Iskremblanding:
6 eggeplommer
225 gram sukker
4,5 dl kremfløte
6 plater gelatin
2 dobbel Daim (eller 1 pose daimkuler)

1 springform 28 cm
Slik gjør du
Bunn: Mal mandlene. Bland i melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stekes i 28 cm form i ca en halv time på 180 grader.

Iskremblanding: Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland i. Hell i oppløst gelatin under forsiktig omrøring. (Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10min. Hell vannet fra og løs opp en og en plate i 1/2dl kokvarmt vann. Vannet skal ikke koke. Rør til alt er oppløst.)
Hakk sjokoladen (hvis du bruker dobbel Daim) og bland i halvparten.
Avkjøl mandelbunnen i formen og bre iskremblandingen over. Dryss over resten av sjokoladen. Frys kaken i formen.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: Fluffa