Tilbake

Gelè-kake III

Ingredienser Bilde
Bunn:

5 eggehviter
200 g melis
200 g malte mandler

Fromasj:

5 eggeplommer
5 ss sukker
5 gelatinplater
1 dl kokende vann
3 dl kremfløte

Gele: 1-2 pk bringebærgelè, (alt etter hvor stor form du bruker)
Gelè-kake III
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive. Ha i melisen og pisk godt. Vend inn de malte mandlene. Ha i godt smurt kakeform og stek ved 175°C i ca. 20 – 30 min. Stivpisk kremfløten. Pisk eggeplommene og sukkeret hvitt. Legg gelatinplatene i bløt og smelt dem i kokende vann. Spe blandingen forsiktig inn i eggeblandingen under hurtig pisking. Vend kremfløten forsiktig inn i blandingen.

Ha fromasjen oppå den stive geleèn og legg mandelbunnen oppå fromasjen igjen. Sett kaldt i noen timer. Kaken løsnes forsiktig ved å dyppe formen hurtig ned i varmt vann og hvelves på et fat. Pynt med kremfløte og annen passende pynt, alt etter hvilken anledning kaken skal serveres til.
Kilde: Anita