Tilbake

Hveteboller

Denne deigen kan en bruke til skillingsboller,skoleboller,rosinboller og ambrosiabrød.
Ingredienser Bilde
1000 gram vann +
2100 gram hvetemel
500 gram margarin
300 gram sukker
175 gram gjær
15 gram kardemomme
10 gram salt
Hveteboller
Slik gjør du
Bland det tørre i en bolle, smuldre i margarinen og tillsett væsken.
Rør til en smidig deig.(det kan være en trenger å justere med litt mere vann)
La deigen forheve i ca. 1/2 time.
Lag de forskjellige bollene.
Etterhev i ca 1/2 time.
Stekes midt i ovnen,225 grader i ca 10 minutter.


Bollene på bildet er laget etter denne oppskriften, men i stedet for margarin brukte vi smeltet og avkjølt smør, og eltet det inn gradvis. Vi brukte kjøkkenmaskin til den jobben. Bollene skulle egentlig bli skolebrød med melisglasur, men de forsvant før vi fikk glasuren på...
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Randi-Cecilie