Tilbake

Stor bløtkake (20-25 pers)

Dette er en enkel måte å lage bløtkake til mange på.
Ingredienser Bilde
Bunn:
3 rullekakebunner.
Bruk en rullekakeoppskrift med med fire egg. Oppskriften som ligger på Kakemonsen er fin til dette bruk.

Fyll:
2 pakker vaniljekrem (ca 0,5 liter)
Bringebærsyltetøy (ca 3-4 dl)
3 bananer
Saft til dynking

Pynt, f.eks. frukt eller bær.

4-5 pakker kremfløte (ca 1,3 liter).
Stor bløtkake (20-25 pers)
Slik gjør du
Bunnene: Når du har laget røren, brer du den jevnt utover en bakepapirkledt langpanne. Pass på å få den godt ut i hjørnene og kantene, ellers blir disse for mye stekt og dermed harde. Stek iflg. oppskriften. La kaken skli over på en rist uten å ta av bakepapiret. Gjør det samme med de andre to rullekakene.

Fyllet: Lag vaniljekrem etter oppskriften, eller bruk ferdig. Dynk bunnene med saft, jo lenger det er til servering, jo mindre trenger du å dynke. Det kommer også an på om bunnene er blitt harde i kantene, da må du dynke dem godt.
Fordel vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy over 1. og 2. bunn. Noe av fløtekremen bruker du også inni.
Fordel resten av kremen over kaken slik du ønsker. På bildet er kaken pyntet i anledning en sykkeltur. Sjokoladesyklene er laget av Dronningglasur, den er grei å bruke til figurer. De sprøytes på et bakepapir og stivner før de settes på kaken.
Kilde: Oddny