Tilbake

Betty`s Himmelske Kokoskake

Denne kaken kan egentlig lages med en hvilken som helst "gul bunn", dvs. bløtkakebunn, formkakebunn eller langpannebunn. Har prøvd men soyakrem og Menkomel som erstatning av fløten, og de holder seg faktisk bare bedre en vanlig kremfløte, også etter frysing. Utprøvd med soyamelk og rismelk som fungerer bra istedet for kumelk. Kokosmelk/fløte får du på "handelslaget" i kinesisk/thai hylla, eller i innvandrerbutikker hvor du også får tak i den søtede kondenserte melken. Pass bare på at du ikke svelger tunga sammen med kaka, den er "gjyseligt goe`" !!!
Ingredienser  
3 egg
4 1/2 dl sukker
225 gr. margarin
6 1/2 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
2 1/2 dl melk

FYLL :

1 boks kokosfløte ( Coconut cream) eller kokosmelk.
1 liten boks (ca 2 dl) kondensert SØTET melk


KREM:

ENTEN : 3 dl kremfløte og 2ss sukker som du visper og brer over kaken,

ELLER : 50 gr mykt margarin
1 boks (125 gr ) kremost naturell
300 gr melis
2 ts vaniljesukker
2-3 ss melk

100 - 150 kokosmasse strøs oppå kremen tilslutt.
Slik gjør du
Kakebunnen: Egg og sukker vispes til eggedosis. Smøret smeltes og melken helles oppi det varme smøret. Mel, vaniljesukker og bakepulver blandes tørt sammen i målebollen. La mixmasteren gå og bland vekselvis melblandingen og smørblandingen oppi til alt er blandet. Røren helles oppi en smurt og melet form. Passer i 26 cm rund form, eller firkantet form 25x 35cm, samt alle Cacas/Wiltons figurformer Stekes 160-180 grader i ca. 40 min.

Fyll:
Ta kaken ut av ovnen. Mens den ennå er varm og i formen, tar du en strikkepinne og stikker en million hull i den. Hullene skal være helt til bunns. Bland sammen de to boksene med kokosfløte og kondensert søtet melk. Hell blandingen over kaken, skyv den litt fram og tilbake med en spatel eller smørekniv, slik at den synker ned i hullene og trekker inn i kaken. Hvis du varmer blandingen litt trekker den lettere inn. La kaken stå å trekke noen timer.

KREM:
Hvis du bruker ENTEN løsningen: Ta en liten fløtepakke, tilsett 2-3 ss sukker og visp til krem. Dekk kaken og strø kokosmasse over. Kaken kan fryses med denne kremen, men kremen holder seg ikke så lenge i kjøleskapet.

Velger du ELLER løsningen: OSTEKREM: Bland mykt margarin og kremost i mixeren, tilsett vaniljesukker, bland inn melis litt etter litt til alt er godt blandet, tilsett melk etter ønsket konsistens. Bre kremen over kaken og strø kokosmasse oppå. Med denne løsningen kan du oppbevare kaken i kjøleskap MINST en uke. Du kan også fryse kaken.
Spesielle egenskaper
Utprøvd med økologiske råvarer
Kilde: Vidjebinder