Tilbake

Lindas opp-ned-ostekake

Ingredienser Bilde
Første lag:
1 pk gele, men bruk bare 4 dl vann. Hell geleen over i formen, la den stivne.

Andre lag:
1 beger lettrømme
110 g melis
1 ts vaniljesukker
1 boks Philadelphia ost naturell
3 dl fløte piskes
1 pk sitrongele lages etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 ½ dl vann. Avkjøles.

Tredje lag:
250 g smør
2 pk Mariekjeks/havrekjeks


Lindas opp-ned-ostekake
Slik gjør du
Rømme, melis, vaniljesukker og ost blandes og røres glatt, bruk gjerne foodprocessor. Blandes sammen med pisket krem og avkjølt gele, og helles over den stivnede geleen i formen.
La det stivne.

Smøret smeltes og kjeksen knuses (bruk foodprocessor).
Blandes sammen og strykes jevnt over på toppen av den stivnede osteblandingen.
La alt stå til kjeksblandingen er stivnet.
Kilde: Tekst og foto: Linda Janson Amundstad