Tilbake

Sirupskake

Ingredienser  
250 g hvetemel
125 g sukker
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1 ts kanel
1/4 ts nellik
3 ts bakepulver
150 g sirup (1 dl)
3 dl kefir
1 dl syltet appelsinskall eller 50 g sukat

2 former a 1 liter eller 1 liten langpanne
Slik gjør du
Sikt alle de tørre ingrediensene. Varm sirupen så den blir flytende. Bland sirup og melk og rør alt til en jevn røre. Bland i sukat/appelsinskall og hell røren i godt smurte former.

Stekes ved 160 grader på nederste rille i ca 40 minutter til den er pent brun og gjennomstekt. Hvelv den på rist.

Kaken er meget holdbar.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten egg
Kilde: Et gammelt oppskrifthefte fra Alle Kvinner- reg. av Kakemonsen.no