Tilbake

Cathrines ostekake

Denne kaken er en klassiker og smaker helt himmelsk.
Ingredienser Bilde
BUNN:
1 pakke kjeks (Bixit)
175 gram smeltet smør

OSTEKREM:
1 pakke Philadelphia ost
1 boks lettrømme
120 gram melis (ikke mindre!!)
1 liten pakke kremfløte (1/3 l)
1 pakke sitrongele (NB: lages med halv mengde vann!)
1 pakke jordbærgele til lokk på kaken.
Cathrines ostekake
Slik gjør du
Bland sammen smør og knust kjeks. Kle bunnen av en rund kakeform med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i kakeformen.
Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Bland sammen ost, rømme og melis i en mikser. Kok opp 2 1/2 dl vann og ha gelepulveret oppi. La det avkjøles litt før du heller geleen i en tynn stråle oppi ostekremen mens du rører forsiktig. Pisk kremfløten. Miks alt skikkelig sammen og hell det oppi kakeformen, over kjeksbunnen.
Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer, til den er helt stiv.
Lag jordbærgeleen med halv mengde vann (2 1/2 dl) og la den avkjøles litt før du heller den over kaken. La den stivne helt i kjøleskapet.

Jeg pleier å ha litt frosne bær oppi den varme jordbærgeleen før jeg heller den over kaken, da blir den fortere kjølig, og bærene blir fin pynt under geleen på ostekaken:)

Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Cathrine (Oppskrift og foto)