Tilbake

Ole Gunnars Sjokoladekake

Denne mektige kaken skal avkjøles i minst tre-fire timer før den er klar for servering, så det er lurt å lage den kvelden før...
Ingredienser Bilde
200 g smør
200 g mørk, bitter sjokolade
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Ole Gunnars Sjokoladekake
Slik gjør du
Smelt smør og sjokolade i en skål over en gryte med kokende vann. Husk å røre, for sjokolade brenner fort. Pisk samtidig egg og sukker sammen til du har en luftig masse.
Avkjøl smør og sjokolade blandingen og visp den forsiktig sammen med eggedosisen.
Vend forsiktig melet og bakepulveret i deigen og hell den i en smurt springform på ca 2liter.

Stek kaken på 225 grader i 12-15 min (heller 12 enn 15) la kaken avkjøle og sett den i kjøleskapet over natten eller 3-4 timer minst. Server med litt vanilje is eller visp litt yoghurt naturell og creme fraiche med melis.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Utprøvd med økologiske råvarer
Kilde: Sara