Tilbake

Fransk sjokoladekake

Kakemonsens kommentar: Vi har testet denne og den er VELDIG god og i tillegg enkel å lage. Når det gjelder glasuren, tror vi du kan bruke noe mindre smør uten at det gjør noe, for det ble rikelig mengde av både den mørke og den hvite blandingen. Dette er en smaksak.
Ingredienser Bilde
150 g tine gourmet smør
150 g økologisk kokesjokolade
4 økologiske egg
2 dl økologisk sukker
1 ts vaniljesukker
1 knivsodd chilipulver
1/4 ts salt
2 dl økologisk hvetemel

Fyll:
100 g økologisk kokosjokolade
50 g økologisk hvit kokesjokolade
100 g tine gourmet smør
60 g tine gourmet smør
30g hakkede økologiske valnøtter
Fransk sjokoladekake
Slik gjør du
Kake:
Smelt smør på svak varme, ta av platen og smelt sjokoladen i smøret. Blandingen avkjøles på benken mens du pisker eggedosis. Ha oppi det tørre i eggedosisen, rør forsiktig inn sjokoladeblandingen. Hell deigen i en rund smurt 24cm form, med bakepapir i bunnen. Stekes på 175 grader, i ca 30 min, midt i ovnen, skal være litt bløt i midten. Avkjøles på rist.

Fyll:
Smelt mørk sjokolade i 100 g smør, bre dette utover den varme kaken. Smelt hvit sjokolade i 60 g smør, hell dette over den mørke sjokoladen, og lag mønster i kaken med en skje. Dryss over hakkede nøtter.
Spesielle egenskaper
Utprøvd med økologiske råvarer
Kilde: Marie Ødegård