Tilbake

DJEVELKAKE

oppskriften er hentet fra en bok som heter "godt med sjokolade" som jeg har kjøpt i den norske bokklubben. Masse sjokoladefristelser i den boken!!
Ingredienser Bilde
KAKEN:
50g (1 dl)kakao
2 dl kokende vann
175g (3dl)hvetemel
2 ts bakepulver
125g smør eller margarin
300g (2 1/4dl)farin
2 egg

1 PORSJON SJOKOLADESMØRKREM

AMERIKANSK GLASUR:
175g(2dl) farin
1 eggehvite
2ss varmt vann
en knivsodd kremortartari

SMØRKREM:
2 eggehviter
125g melis, siktet
125g usaltet smør
1/2 ts vaniljeessens
DJEVELKAKE
Slik gjør du
KAKEN:
Rør ut kakaoen i vannet, avkjøl. Sikt sammen melet og bakepulveret. Rør smøret, sukkeret og 3ss av kakaoblandingen lett og luftig. Visp inn eggene litt etter litt. Vend inn melet vekselvis med resten av kakaoblandingen. Røren kan komme til å skille seg, men det har ingen ting¨å si for resultatet. Hell røren i smurt/bakepapirkledt form 20cm, og stek kaken ved 180*C i 50-60 min. midt i ovnen evt. litt ned, til den er fast. La den stå i formen 5 min. og hvelv den på en rist til avkjøling. Del den i to. Legg sammen kaken med smørkrem imellom.
AMERIKANSK GLASUR:
Bland alle ingrediensene til glasuren i et kokekar over varmt vann og visp den 5-7 min. til den er tykk. Smør den på med en gang.

SMØRKREM:
Visp eggehvitene meget stive. Visp inn melis, litt etter litt, til tykk marengs. Rør smøret mykt og rør inn marengsblandingen og vaniljen, litt etter litt. Hvis blandingen skiller seg, varm bollen og fortsett vispingen. Holder til 20cm rund kake.
SJOKOLADESMØRKREM:
Rør i 75g smeltet, avkjølt kokesjokolade og visp godt.

MIN EGEN VRI:
Jeg kutter ut amerikansk glasur og smørkremen og tar isteden sjokoladekrem både inni og utenpå. veldig godt!

SJOKOLADEKREM:
250g lys kokesjokolade(el.dronning)
4ss vann
2 egg
300g melis
150g smør/marg.
Vann og sjokolade varmes myk og uten biter, egg/melis/smør piskes sammen og tilsettes sjokolade. Er det for varmt, sett i kjøleskapet for nedkjøling .
Kilde: Anny-May