Tilbake

Lekker limepai

Sitron kan brukes i stedet for lime. Reduser da mengden til ca det halve. Bruker du cottage cheese i fyllet må den moses først. Blåbærkompott smaker godt til paien. Oppskriften ligger også under diverse.
Ingredienser Bilde
200 g lett ost av Philadelphiatype
200 g kesam eller cottage cheese
2 egg
2 eggehviter
2- 3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
saften av 1- 2 lime (1 dl)
1 ts revet limeskall

PAISKALL:
15 digestive - eller annen usøtet kjeks
25 g smør eller margarin
75 g kesam eller cottage cheese

PYNT:
2 1/2 dl crème fraîche eller seterrømme
1/2 ts vaniljesukker
Limeskall
Lekker limepai
Slik gjør du
1)
Forvarm stekeovnen til 200ºC. Knus kjeksen, og bland den sammen med smeltet smør og kesam eller cottage cheese til en smuldrete deig. Trykk deigen ut i en paiform. Sett den kjørlig til den stivner, ca 10 min. Stek paiskallet midt i ovnen i ca 10 min.

2)
Senk termostaten til 175ºC. Rør sammen kesam eller cottage cheese, egg, eggehviter, sukker, vaniljesukker, limesaft og -skall.
3)
Hell fyllet i paiskallet, og stek til fyllet er stivnet, 30- 45 min.
4)
Avkjøl paien på rist. Sett den i kjøleskapet til den er blitt ordentlig kald, minst 2 timer eller over natten. Smak crème fraîche eller seterrømme til med vaniljesukker. Sprøyt den rundt kanten, eller smør den i et tynt, jevnt lag over paien. Pynt med revet limeskall.
Kilde: eip