Tilbake

Charlotte Russe med Bavaroise

Charlotte Russe er laget av rullekakeskiver og en eller annen fromasj. I denne oppskriften har fromasjen vaniljesmak. Det er en del arbeid med kaken, men den er veldig god.
Ingredienser Bilde
1 rullekake (en oppskrift med 4 egg, f.eks. den du finner under Grunnoppskrifter)

En bolle som rommer 2 liter

Vaniljekrem (Bavaroise):
5 eggeplommer
150 g sukker
3 dl melk
1 vaniljestang, delt i to på langs.
8 gelatinplater
5 dl kremfløte
Charlotte Russe med Bavaroise
Slik gjør du
Pisk eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Legg gelatinen i varmt vann, og kok opp melken med vaniljestang forsiktig mens du rører. Bland melken med eggedosisen og pisk godt. Press vannet ut av gelatinbladene og rør disse inn. Varm kremen forsiktig opp i vannbad under omrøring. Den må ikke koke. Etter ca 10 minutter begynner det å tykne (det legger seg som et jevnt lag rundt skjeen), da er den ferdig. Fisk opp vaniljestangen. Dersom det er klumper i kremen nå, kan du mose den gjennom en sil.
Når vaniljekremen er avkjølt, blandes pisket kremfløte inn.

Kle en bolle med plastfolie. Du kan også bruke springform. Legg rullekakeskiver i et pent mønster i bunnen og oppetter sidene, pass på så det ikke blir store hull. Hell i fromasjen og jevn den ut. Dersom rullekaken står høyere enn fromasjen, skjærer du vekk det overskytende.

La kaken stivne i kjøleskap. Før servering hvelver du den på et fat. Legg fatet over først, pass på at du treffer midt på fatet, for kaken er vanskelig å flytte etterpå.
Kilde: Oddny