Tilbake

Rullekake (Swissrull)

Denne oppskriften passer til en stor langpanne, altså blir rullekaken nokså stor.
Ingredienser Bilde
4 egg
170 g sukker (2 dl)
3 strøkne ss hvetemel
75 g potetmel (1 dl)
1 1/2 ts bakepulver

2-3 dl syltetøy til fyll.


Rullekake (Swissrull)
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader. Lag klar en rist til å ha kaken på når den er stekt, og det du skal ha til fyll. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland forsiktig.
Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Stekes i 5-10 minutter til den er fint brun.
La kaken inkl. bakepapiret skli over på en rist. Fordel fyllet jevnt utover, start med kantene, da tørker de ikke så lett inn. Rull kaken sammen ved å løfte i bakepapiret, og fjern bakepapiret forsiktig etter hvert som du ruller.

La kaken avkjøle med skjøten ned.

Kilde: Oddny