Tilbake

Nordlandslefser (stekt i stekeovn)

36 stk når de er ca 15 cm i diameter, eller 3 stk. på en bakeplate.
Ingredienser Bilde
250 g smeltet smør, margarin
1 kp. sirup - helst lys
2 kp sukker
3 kp surmelk . Kopper tilsvarer ca, 2 - 2,5 dl.
2 egg
1/2 boks hornsalt - røres ut i litt vann.
ca. 1 kg hvetemel.
Nordlandslefser (stekt i stekeovn)
Slik gjør du
Bland sirupen i smeltet smør, bland inn egg, sukker og melk. Rør til sist inn hvetemel litt etter litt. Deigen skal være ganske løs.
Kjevles ut på bakepapir. Bruk et rundt lokk som mal.

Stekes i stekovn ved 200 grader til de er lysebrune (ca 6 min.). Smøres med kanel, sukker og smør.
Kilde: Karin S