Tilbake

Sindres stripete sjokokake.

Kjempefin til barnebursdag,deilig blanding av sjokolade og vaniljekrem.
Ingredienser  
Bunn:
2 egg, 2 1/2 dl sukker, 1 1/4 dl smeltet smør eller margarin,1 1/2 dl hvetemel, 4 ss kakao.

Sjokolademousse:
150 g mørk kokesjokolade, 2 eggeplommer, 2 ss melis, 1 ss kald kaffe, 2 dl kremfløte, 1 eggehvite
----
1pk. ferdig vaniljekrem
Slik gjør du
Bunn:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i smeltet, avkjølt smør og mel blandet med kakao. Hell røren i en smurt og strødd form,22 cm og stek kaken nede i ovnen ved 175C i ca.30 min.Den skal være litt fuktig inni.Avkjøl kaken i formen.Ta bort ringen rundt formen, men la kaken stå på bunnplaten. Sett ringen tilbake når fyllet bres over.
Legg ferdig vaniljekrem over kakenog la den stå kaldt til moussen legges på.

Mousse:
Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Avkjøl den litt. Visp eggeplommer og melis lett og luftig og bland i kaffe. Stivpisk fløten og eggehviten hver for seg. Bland først sjokolade i eggedosisen, vend så inn kremen og til slutt eggehvitene. Bre moussen over vaniljekremen. Dekk formen med folie og la kaken stå kaldt til fyllet er stivnet.
Pynt med det du ønsker etter anledningen.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage
Kilde: Wibeke