Tilbake

Sjokolademoussekakens hemmelighet

En mektig men svært god kake ! Endel arbeid er det, men du får lønn for strevet.
Ingredienser  
Bunn:
5 egg
150 gr sukker
100 gr hvetemel
20 gr kakao
25 gr maisenamel
40 gr usalta smør

Ostefyll:
1 bx kondensert melk eller Viking melk
3 pk Creme chatau ost
0,8 dl. sitronsaft
1 ts vaniljesukker
1 pl gelatin(løses opp)

Sjokolademousse:
200 gr kremfløte
400 gr mørk sjokolade
100 gr usalta smør
250 gr eggehviter
160 gr sukker

Slik gjør du
Bunn
Pisk egedosis av egg og sukker. Mel, kakao og maisena siktes og vendes forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett avkjølt smeltet smør. Ha i smurt og melet kakeform, 26 cm. i diameter. Stekes i forvarmet ovn 180 grader ca 30 min. Akjøl på rist. Del kaken i tre lag.

Ostefyll:
La osten bli romtemperert. Ha alle ingrediensene (ikke gelatinen) i en hurtigmikser og bland godt. Bløt gelatinplaten og løs den opp i ørlite kokende vann. Bland i ostemassen. La denne stivne noe mens du lager moussen.

Mousse:
Kok opp fløten, hel den over sjokoladen som er delt i biter. Dekk til med tett folie og la blandingen hvile i 10 min. Ha i smøret i små klumper. Pisk eggehvitene stive med litt av sukkeret. Når eggehvitene er helt stive tilsettes resten av sukkeret. Alt på en gang. Rør til det er blandet, men ikke for lenge!
Visp inn eggehvitene i sjokolademassen litt om gangen.

Montering:
Legg en bunn på serveringsfatet. Legg rundt kakeringen slik at kaka holder seg jevn og glatt. Ha på halvdelen av ostefyllet. Ha så 1/3 av moussen. Legg på neste kakebunn og gjenta ostemasse og mousse. Ha på øverste kakebunn og dekk med resten av sjokolademoussen. Sett i kjøleskap. Før servering drysses et lett lag kakao på toppen (te-sil er fint å bruke) Pynt event med noen klaser ripsbær event. 2-3 jordbær.

Kilde: Randi