Tilbake

Pepperkake-favoritten

Deigen skal vere klissete, ha i evnt. mer mel ved utbakingen. Deigen skal være som en løs grøt, den stivner når den er avkjølt. Stekes godt ved 175 grader, gjerne til de er godt brune, ca 10 minutter. Husk at store deler krever lenger steking enn små, så ikke legg dem på samme brett. Prøv deg frem!
Ingredienser Bilde
250 gr.smør
125 gr.lys sirup
1 dl. fløte
250 gr. melis
ca 500 gr. hvetemel
2 ts. natron
2 ts. nellik
1 ts. kanel
Pepperkake-favoritten
Slik gjør du
Kok opp smør, sirup, fløte, og melis. Avkjøl og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen og sett den kjølig til neste dag. Kjevle ut deigen, stikk ut figurer. Avkjøl kakene på platen før de legges på rist.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Uten egg
Kilde: Monica