Tilbake

Marengsterte med sjokolademousse

Dette er en liten kake (20 cm i diam) så hvis det er mange kakemonser som skal dele den, kan det være smart å lage en større porsjon.
Ingredienser Bilde
Bunner:
1 eggehvite
1 dl sukker

Sjokolademousse:
150 g kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
2 ss konjakk
1 eggeplomme
3 dl kremfløte

Evt. litt smeltet sjokolade eller krem til pynt.
Marengsterte med sjokolademousse
Slik gjør du
Pisk eggehviten og ha i sukkeret når den er blitt hvit. Pisk litt til.

Tegn to sirkler på 20 cm i diam. på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirklene. Stek på nest nederste rille ved ca 125 grader i 25-30 minutter. La bunnene avkjøles på bakepapiret.

Hakk sjokoladen. Varm opp kaffen og sjokoladen til sjokoladen smelter. Ta kjelen av platen og pisk inn eggeplommen og konjakk. Avkjøl.

Pisk fløten stiv og bland den gradvis inn i den avkjølte sjokoladekremen.

Legg sjokolademoussen mellom og over de to bunnene. Sett kaken i fryseren i 4-5 timer før den skal serveres. La den stå fremme i romtemperatur i 30 minutter før servering. Sprøyt evt. over litt smeltet sjokolade eller krem som pynt.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Et gammelt ukeblad