Tilbake

Prinsessekake

Ingredienser Bilde
25 g gjær
100 g smør eller margarin
ca 500 g hvetemel
1/4 ts salt
4 ss sukker
1 ts kardemomme
3 dl melk

Eggekrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
4 ts hvetemel
2 dl melk
1/2 ts vaniljesukker

Litt eggehvite til pensling
Prinsessekake
Slik gjør du
Varm melken til 37 grader og løs opp gjæren i denne. Smuldre smøret i melet. Bland alt til en smidig deig, og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.

Lag eggekremen mens deigen hever:
Rør sammen eggeplommer og sukker i en gryte. Bland i mel og vaniljesukker og spe med melk. La kremen tykne på svak varme under omrøring.

Del deigen i tre, og trykk den ene delen ut i en smurt springform. La den gå litt oppover sidene. Smør litt eggekrem utover bunnen. Kjevle resten av deigen ut til et rektangel. Fordel resten av eggekremen utover og rull sammen til en lang pølse. Sjær i 2-3 cs tykke skiver, og fordel disse i formen.

La heve i ca 40 minutter, og pensle med eller eggehvite. Stek ved 200 grader på nederste rille i ca 30 minutter eller til kaken har fin, gyllenbrun farge.

Avkjøl på rist. Kaken er best nybakt.

Kilde: Oddny