Tilbake

Eplekake med vaniljekrem

Skal serveres lunken. Smaker nydelig sammen med is, eller som i Danmark, med creme fraiche.
Ingredienser Bilde
250 g mel
125 g smør
1,5 ts bakepulver
125 g sukker
1-2 egg
1-2 epler
vaniljekrem (av en pakke pulver, 2,5 dl)
Eplekake med vaniljekrem
Slik gjør du
125 g smør og
250 g mel smuldres.
Tilsett 1,5 ts bakepulver
Tilsett 125 g sukker
1-2 egg røres i.
1-2 epler i skiver
vaniljekrem
2/3 av deigen trykkes ut i en kakeform
Fordel eplene over deigen
Smør vaniljekrem utover eplene. Hvor mye bestemmer du selv.
Resten av deigen kjevles ut til et lokk
(lurt å bruke plastikk)som legges over vaniljekremen.
Stekes ved ca 225 grader i 30 min
Kilde: Hilsen Tove