Tilbake

Gunnars festkake (Marsipan eller bløtekake)

Denne variasjonen over en maripan/bløtekake er litt arbeid med, og mange ingredienser inngår, men det er verdt jobben !! Den er utrolig saftig og smakfull. Alle ingrediensene står godt til hverandre. Kaken på bildet er laget av et halvt sukkerbrød (oppskrift på Kakemonsen) og en av to bunner fra Gunnars oppskrift på Suksesskake. Den er pyntet med jordbær dyppet i smeltet sjokolade.
Ingredienser Bilde
1 sukkerbrødbunn
1 mandel/nøttebunn (se under mandel- og nøttekaker. Bruk oppskriften til suksesskaken)
Myk karamell (Smelt 300 gr farin. Ha i 3 dl. kremfløte under kraftig røring. NB! dette er varmt så vær forsiktig. Rør til du får en lys brun godt blandet masse. Kjøl ned og ha i en pose. Da skal massen være passe bløt og smidig.)

6 dl. kremfløte
1,5 ss. nesquick
2 - 3 dl vaniljekrem
Litt rom eller romessens
Litt aprikossyltetøy
Litt bringebærsyltetøy
Litt appelsinjuice
1 banan
Evt marsipan til overtrekk.
Gunnars festkake (Marsipan eller bløtekake)
Slik gjør du
Pisk kremfløten nesten stiv. Ha så i nesquick, litt rom og vaniljekremen og bland godt sammen med en slikkepott. Start med nøttebunnen. Stryk på litt aprikossyltetøy. Sprøyt over litt karamell. Ha så på et lag med krem. Legg bananskiver på toppen. Del sukkerbrødet i to og legg på det ene. Dynk det lett med appelsinjuice. Stryk på litt bringebærsyltetøy, sprøyt på mer karamell og ha på mer krem. Mer bananskiver på toppen. Legg på neste sukkerbrødbunn. Dynk dette også lett og smør krem rundt kaken. Pynt kaken med mer krem, eller ha marsipanlokk på den. Dersom du vil ha marsipanlokk kan du ha vanlig hvit krem oppå og rundt kaken, så skinner det ikke brunt gjennom.
Lykke til.
Kilde: Gunnar